Quantcast
Channel: Karolinan puutarha. Karolinas trädgård. Karolina's garden.
Viewing all articles
Browse latest Browse all 257

Kirjoittaja Blogin takana- haaste! Författaren bakom bloggen -utmaningen!

$
0
0

Edellisestä blogista voitte lukea kun laitoin eteenpäin haastetta Puutarha-bloggareille, kurkista tänne!
Lupasin itsekkin kirjoitella ajatuksiani bloggaus-harrastuksesta, alla vastauksia kysymyksiini:


1. Kerro puutarhastasi, minkä kokoinen se on? Minkä ikäinen ja millä vyöhykkeellä?
Puutarhani sijaitsi- sijaitsee V-vyöhykkeellä. Juurikin muutimme aiemmasta kodista "vara-kotiin" jossa on paritalon tyyliin pieni piha. Piakkoin aloitamme uudella tontilla metsänkaadon ja maatyöt, uuden puutarhan suunnittelu on kuumimmillaan. Uusi piha on kaikkinensa 1300M2, osan siitä lohkaisee pois talo, autotalli ja ulkorakennus. Maaperätutkimusten perusteella se on hiekkamaata. Rinnekin siinä on, loiva sellainen. Puutarhan perällä on havupuita ja pienen osan puutarhastakin jätän "metsäpuutarhaksi". 

 
 Tämän näköistähän minun puutarhassani vielä on... =)
 
2. Kuinka kauan olet ollut puutarha-harrastaja ja miten innostus puutarhaan syttyi?
Puutarha-harrastaja olen ollut vain 3v. Se on aika helppo laskea- yhtä kauan kuin minkä ikäisiä kaksospoikamme ovat. Se mikä yhteys on kaksosten syntymällä ja puutarhaharrastuksen syntymisellä, voit lukea täältä: Puutarhan eheyttävä voima.

 
3. Minä vuonna aloitit bloggaamisen - ja mikä siinä on mielestäsi parasta?
13.10.2011 on kirjoitettu ensimmäinen postaukseni. Syksyllä juhlinkin kaksivuotis-blogiani kanssanne. Parasta puutarhabloggauksessa on "puutarha-päiväkirjan pito". On hyvä syy kuvata puutarhaa ja tallentaa se blogiteksteihin. Ilman blogiani en edes muistaisi mitä kaikkia virityksiä, yrityksiä ja kokeiluja minulla on ollut. Valokuvaaminen ei pelkästää tuplaa puutarhailoa vaan se moninmoninkertaistaa sen. Puutarhaa ja luontoa katsoo aivan uusin silmin.
Toinen paras asia on "vihreän blogimaailman" kannustava ja positiivinen ilmapiiri. Nautin ja saan inspiraatiota muiden blogiteksteistä ja ilahdun kun saan kommentteja kirjoituksiini.


4. Mitkä ovat blogisi tärkeimpiä teemoja?
Olipas vaikea. Kaikki puutarhaan liittyvä ilmaantuu blogiini. Kasvit, siemenet, matkat, kokeilut, puutarhavierailut, kirjoistakin olen kirjoittanut. 
Tulevan vuoden aikana on varmastikkin uuden puutarhan suunnittelluun liittyviä postauksia, kesä eletään varakodissa ruukku-puutarha meiningillä, ruukkupuutarhan pitoon sainkin on aiemmissa postauksissa hienosti vinkkejä - kiitos teille! 
Toivottavasti pääsen tänä kesänäkin muutamalle puutarha-matkalle, puutarha yhdistyksen pihakierrokselle ja messuille....
 

5. Kuinka monta lukijaa käy blogissasi kuukausittain?
Olen ollut ilahtunut kun blogin kävijämäärä on kasvanut tasaisesti. Lukijoita on ollut noin 5000, kunnes viime kuukausina (vaikka blogini on ollut hyvin hiljaa muuton ja nettiyhteyden puutteen vuoksi) kävijämäärät ovat kasvaneet niin suuriksi että olen alkanut epäilemään jotain roska-postihyökkäystä joka nostaa kävijämäärää. 


6. Miten blogisi nimi syntyi?
Se oli helppo - ehkä vähän tylsä vaihtoehto - Karolinan Puutarha. Helpossa nimessä on se etu että puutarhatapaamissa yms. blogi-ystävillä on helppo yhdistää kirjoittaja ja blogi. 

 
7. Mitä asioita kerrot blogissasi itsestäsi- mitä et?
Blogissani kerron puutarhaharrastuksestani. Joskus sinne lipsahtaa sisäkuvia tai kuvia lasten puutarhatouhuista. Pienissä määrissä se ei ole mielestäni haitallista. Varon julkasemasta kuvia jossa näkyy naapurin tai ystävieni lapsia (enkä edes jaksa pyytää siihen lupaa, ymmärrän ettei suurin osa haluaisi). En myöskään julkaise sisäkuvia- sillä kyseessä ei ole koti/sisustusblogi. Kun kotimme oli myynnissä koti-kuvat (onneksi stailatut sellaiset) olivat kyllä kaikkien nähtävillä ja se tuntui tosi omituiselta.

 

8. Laita linkki tai kuva ensimmäiseen postaukseesi.
Ensimmäinen postaukseni.  Tätä ei ole kukaan kommentoinut koskaan eikä varmaan lukenutkaan ;)

9. Mikä on sinun mielestäsi paras tapa hankkia lukijoita- ja kuinka tärkeää on että muut lukevat blogiasi? Onko blogin tärkein tehtävä olla itselle puutarhapäiväkirja?
 Olen iloinen jokaisesta lukijasta ja erityisesti heistä jotka jollakin tavalla, lyhyesti tai pitkästi kommentoivat postauksia. Tosin, itsekkin monesti luen "kiiressä" muiden blogeja enkä läheskään aina kommentoi, etenkään jos luen kännykällä. Joten blogiani saa käydä vain kurkistelemassakin, kommentoimatta. Lukijoissa parasta on ehkä kuitenkin kokemusten ja vinkkien jakaminen. Olen saanut niin paljon hyviä ohjeita ja idoita joista olen ikuisesti kiitollinen!
50% tärkeää on saada kirjoittaa blogia ja kuvata. 50% tärkeää on lukijat ja heidän kommenttinsa. Jos asiaa voi näin matemaattisesti esittää ?
Paras tapa hankkia lukijoita on a) olla aktiivinen ja kommentoida muiden blogeja ja luoda "blogi-ystävyyksiä", b) jotta monet lukijat löytävät blogin on se hyvä linkittää hakupalveluihin, Huiskulan puutarhablogit sekä tietysti meidän yhteiseen Suomalaiset Puutarhablogit kasvuvyöhykkeen mukaan.


10. Mikä on suosituin blogi-kirjoituksesi?
Suosituimmat ovat linkki-kokoelma: Talvivalo inspiraatiota!
Inspiroiva Puutarha-blogi tunnustus joka sekään ei ole tavallinen blogikirjoitus vaan 
 postaus josta tunnustus lähti liikkeelle ja ilahdutti sittemmin monia puutarhabloggaajia jotka lienevät käyneet katsomassa tunnustuksen alkuperää blogissani. Syynä voinee olla myös kehno suomenkieli jota olen käyttänyt kysymyksissä - kirjoitusvirheet kun sitten kiersivät pitkin blogimaailmaa ja joku niitä myöhemmin ihmettelikin! 
Dr Ruppel Kärhö postaus lienee se suosituin -oikea blogikirjoitus. Siinä kerrotaan Oulun Puutarha Yhdistyksen tapaamisesta jossa kärhö-harrastajat jakoivat parhaat kärhö-kasvautusvinkit vyöhyke-V:lle.


11. Onko Blogissasi kaupallisia tai muita yhteistyökumppaneita?
Blogissani ei ole yhteistyökumppaneita mutta tuo yllä mainostamani linkki-kokelma on tänä vuonna (ja toivottavasti jatkossakin) Kotipuutarhalehden sponsoroima. Syynä tähän että uusien blogien linkittäminen olisi loppunut ellemme olisi saaneet tähän sponsoria joka siis maksaa vuosimaksun InLinkziin. 
 


12. Kuinka paljon aikaa viikossa käytät blogin tekemiseen? Muiden blogien lukemiseen?
Luen blogeja päivittäin (monesti pikaseltaan kännykästä, iltasella kun koti rauhoittuu, koneelta). Kirjoittelen blogiani yleensä viikonloppuisin, joskus harvoin myös viikolla. Jouluna kirjoitin "puutarha-joulukalenteria" päivittäin.

13. Kerro paras/parhaat vinkkisi aloittelevalle bloggaajalle?
Ota paljon kuvia - kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa! 
Kirjoittele silloin kuin huvittaa - blogimaailma on täynnä blogeja ja päivityksiä tulee valtava määrä päivittäin joten kukaan ei "odota/vaadi" että blogia pitäisi kirjoittaa tietyin väliajoin. 
Ole aktiivinen lukija muiden blogeissa niin blogisi löydetään (katso myös yllä nuo vinkit mihin listoille kannattee liittyä).
 
14. Halutessasi laita kuva itsestäsi tai puutarhastasi.
- Kurkista ylöspäin, metsäistä rinnettä. Kaikki mukava on vielä edessä...


Iloista kevät viikkoa Puutarha Ystäväni! Napatkaa haaste mukaanne, olisi mukava lukea teidänkin ajatuksianne! Keskiviikkoon saakka ehtii osallistua Kevätmessujen lippuarvontaan täällä!


Viewing all articles
Browse latest Browse all 257

Trending Articles